Zomerse waarde van 25 °C is komend weekend haalbaar!

We hebben in de maand april (en ook maart) te maken gehad met temperaturen beneden normaal. Het werd over de hele gemiddeld 1 graad minder warm dan normaal (Eelde). Dat konden we de hele maand goed merken en met name aan het einde, aan de minimumtemperaturen die regelmatig dichtbij 0 °C kwamen te liggen en ook 6 keer onder het vriespunt terechtkwamen. Het was gemiddeld aan de natte kant met 71 mm, terwijl dat in april normaal zo’n 40 mm is.
Schermafbeelding 2016-05-02 om 11.28.26
Gisteren hebben we een voorproefje gekregen van de rest van de week die voor ons ligt. Het was erg mooi, vrij zonnig weer en op veel plaatsen werd het 14 à 15 °C. De week die voor ons ligt, staat ook in het teken van zonneschijn maar ook van een flinke temperatuurstijging! De hogere temperaturen die in de maand april nog ver weg lagen, arriveren in de maand mei die voor ons ligt, al heel snel.

We hebben de komende week steeds hogere temperaturen, met uitzondering van dinsdag 3 mei. De zon heeft de hoofdrol en het wordt daarbij woensdag zo’n 15 à 16 °C, donderdag 17 à 18 °C en vrijdag komen we al te liggen tussen de 20 en 22 °C! In het weekend verwacht ik dan de bijna zomerse temperaturen, die ook in het noorden van het land rond de 23 à 24 °C kunnen halen. En wellicht wordt ergens op een beschutte, zonnige plek net de zomerse waarde van 25°C gehaald.